DistroLogica, Univectra d.o.o.

DistroLogica je del podjetja Univectra, ki z različnimi specializiranimi oddelki pomaga proizvodnim in predelovalnim podjetjem dobavljati dele in surovine, potrebne za proizvodnjo končnih izdelkov.
Leta 2017, po skoraj desetih letih delovanja, so ob prihodu nove prodajne ekipe bili narejeni prvi koraki k mednarodni trgovini. Novo ekipo sestavljajo predvsem zunanji sodelavci s tehničnim in komercialnim osebjem z večdesetletnimi izkušnjami na mednarodnem trgu. Sprva so ta sodelovanja občasna in temeljijo na reševanju individualnih zahtev strank.

Leta 2021 se poslovanje dvigne na novo raven z novo tehnično prodajno ekipo, ki prinaša lastno strokovno znanje in izkušnje ter poslovno mrežo, ki se razteza od Kitajske in Rusije do Bližnjega vzhoda, Turčije, Srbije in Indije. Posledično je podjetje Univectra ustanovilo segment B2B, namenjen mednarodni trgovini. Od takrat novi segment deluje pod blagovno znamko DistroLogica.

DistroLogica povezuje dobavitelje surovin, polizdelkov, sestavnih delov in rezervnih delov po vsem svetu. Njene storitve vključujejo tudi organizacijo logistike, ki omogoča učinkovito in zanesljivo dostavo blaga direktno v skladišče stranke.

Ciljni trg je Evropa, zlasti Slovenija, Italija, Poljska, Avstrija, Nemčija in Španija. Čeprav je enota DistroLogica osredotočena predvsem na dobavo blaga na evropski trg, se ukvarja tudi z organizacijo logistike in prodajo zunaj Evrope.

Ker ima vsak sektor posebne zahteve in potrebe, ima enota DistroLogica pod svojim okriljem specializirane oddelke, ki zagotavljajo najboljše storitve.